SsBlK - VINTERPROV, januari 2021 
Sydsvenskas ordinarie ”vinterdrevprov” den 18 och 19 januari 2021 skulle enligt planen genomförts i gränslandet mellan Skåne och Småland med Lönsboda som förläggningsort. Tyvärr gick ju detta inte att genomföra på grund av rådande pandemi. 

Klubbens styrelse beslöt då: 
 Att provet skulle genomföras under de beslutade datumen. 
 Ingen förläggning skulle användas, innebar att provmarkerna i princip kunde spridas inom klubbens hela verksamhetsområde. 
 Enbart klubbmedlemmar fick starta. 

Åtta ekipage startade slutligen. På grund av allt för djup snö framförallt i Skåne (!) fick en del omflyttningar av provmarker genomföras, alla anmälda kunde ändå till slut beredas möjlighet att starta. På bilden ser vi en koncentrerad och förväntansfull ägare och förare Björn Åkesson-Björling med sin tik Utvängs Belladonna 


 Folke Johansson var kommissarie och även fullmäktige vid provet.
Det var åtta startande ekipage till provet, fördelade på 5 hanar och 3 tikar. 
Vädret under provdagarna var någorlunda vintrigt med några minusgrader och snö på de flesta håll. 
Av de åtta startande ekipagen gick sex stycken till pris, tre på vardera Hare och Rådjur. Prisfördelningen mellan dagarna var jämn med 3 priser vardera dagen. 
Provet sammanfattas: 


 SE24953/2018 Vistenas Gaston utsågs av kollegiet till PROVETS BÄSTA HUND, Stort Grattis!! 
SE31771/2016 Utvängs Belladonna tog vid provet även sin 3:e haretta och ägaren kan nu ansöka om Championat. 
Som vanligt riktar klubben ett stort tack till alla som bidragit till att arrangemanget fungerat 

Höstprov 9-10 november 2020
Höstprovet 2020 skulle genomföras med samling och möjlighet till övernattning på lägergården Brittebo 2 mil väster om Jönköping, men på grund av situationen med Covid-19 tilläts endast hundar från vår egen region starta, och proven hölls på provrutor där vi inte behövde vägvisare.
Sju hundar kom till start; mycket bra under rådande omständigheter.

Prislista:

Pris till provets bästa hund delas inte ut eftersom statuterna föreskriver att vinnande hund ska ha erövrat minst ett 1:a pris.   Bilden till höger Dilshagens Assie)


Klubben vill passa på att tacka alla som ställde upp och speciellt de domare som gjorde det möjligt att genomföra provet.

Kort info om klubben som är en av Svenska Beagleklubbens 14 lokalavdelningar. Sydsvenska Beagleklubben (SsBlK) bildades 1963 och vårt upptagningsområde är Skåne, Halland, Blekinge samt Småland och medlemsantalet har de senaste åren pendlat mellan 250 - 300 medlemar.

Klubben anordnar årligen utställningar, drevprov och viltspårsprov mer om dessa aktiviteter hittar ni här på hemsidan.
 

 Du är väl medlem i Sydsvenska Beagleklubben ? Om inte läs nedan vad klubben kan erbjuda dig.
 

Som medlem kan/får du deltaga i aktiviteter som klubben anordnar såsom utställningar, drevprov, viltspårprov och övriga sammankomster. Du får tidskriften Beagle (Medlemstidning) 4 ggr om året och möjligheter till rabatterad avgift hos en del försäkringsbolag. Ett medlemskap i Svenska Beagleklubben kostar 400:-/år. 

För dig som valpköpare eller redan har en Beagle men inte är medlem.

  • Uppfödaren kan teckna ett valpköpare medlemskap för 100:- första medlemsåret, denna kostnad brukar din uppfödare till valpen står för.  
  • Hör med uppfödaren om detta är något dom erbjuder.
  • Egen möjlighet att teckna medlemskap via Medlem (Glöm inte att välja vilken lokalklubb du vi tillhöra. (Sydsvenska Beagleklubben upptagningsområde Skåne, Halland, Blekinge och Småland.)
  • Familjemedlemskap för endast 50:-/år (Person boende på samma adress som fullbetalande medlem) Detta är ett bra sätt att stödja din lokalklubb.

 För dig som uppfödare.

  • Erbjud valpköparen ett "gratis" år medlemskap i Beagleklubben
  • Detta görs enklast samtidigt vid tillfället när nu levererar valpen.
  • Tänk på att det säkraste sättet att få valpköparna bli medlemmar är att du erbjuder dig att göra detta när valpköparna hämtar sin valp.
  • Du anmäler valpköparna via detta formulär, efter att du anmält samtliga valpköpare så erhåller du ett mail med betalningsuppgifter från SKK
  • Behöver du hjälp med detta kontakta medlemsansvarige i Svenska Beagleklubben eller någon i Sydsvenskas styrelse.

Kan jag starta min hund på jaktprov även om jag inte har någon utställningsmerit p.g.a situationen som vi har med Covid-19. Svaret är JA Svenska Beagleklubben har fått dispens för detta. Läs följande nedan.

Svenska Beagleklubben har den 16 april ansökt om möjlighet att hundar ska få starta på jaktprov under säsongen 2020-2021, intill att tre första pris erhållits, utan krav på utställningsmerit. Ansökan motiveras med att Corona pandemin försvårat möjligheten att ställa ut hundar, då de flesta utställningar blivit inställda. JhKs VU beslutade att bifalla ansökan, som gäller kommande provsäsong 2020-2021. 

Magnus Jenssen 
Henrik Barnekow 
eu/Björn Eek 

Förtydligande: 
SKK bekräftar (via mailkorrespondens med Björn Eek 20200617) att dispensen ska tolkas som att den gäller tre separata provtillfällen med 1:a pris (ett eller två), vilket är i analogi med Championatsreglerna, där endast en etta per prov räknas in i championatet. 
JpK/Folke J 

Är du inte medlem i Beagleklubben ?

 

Här finns länk till medlemsanmälan.

 

Glöm inte att välja Sydsvenska Beagleklubben som  lokalavdelning

Klubbens Swish nummer : 
123 074 50 26 kan ni med fördel använda vid inbetalningar för utställningar, viltspår, jaktprov m.m.

Möjligheten att betala in via klubbens bankgiro
109-0208 finns naturligtvis kvar.
 

Tänk på att vid inbetalning skriva ditt namn eller hundens registreringsnumer.


Anmäl din hund till snabbt och enkelt via vårt forumulär här på hemsidan.

Anmälningsblankett till utställning (pdf)

Anmälan skickas till utställningsansvarig via vanlig post eller e-post. christa@topattractions.se

Christa Edvardsson
Vallgatan 25
242 31 Hörby